2008 m. rugsėjo 18 d., ketvirtadienis

Komentarai...

lrytas.lt straipsnio Kačerginėje – mūšis dėl Nemuno komentatorius "Diukas" rašo:
"Bėda ta, kad susiaurinus Nemuno tėkmę apsaugine damba gali pastebimai pakisti upės hidrologinis režimas: pakilti potvynių vandens lygis, padidėti dugno išplovimai, dėl to gali nukristi minimalūs sausmečio vandens lygiai. Tokius galimus pokyčius būtina įvertinti. Be to, paleidus Kauno nuotekų biologinius valymo įrenginius, Nemuno vanduo ties Kačergine ir upės pakrantės po keleto metų turėtų būti gerokai švaresnės. O tai jau didelis privalumas tokiam gražiam ir ramiam (" snaudžiančiam" ) beveik kurortiniam miesteliui."

Įdomų pastebėjimą pateikia komentatorius (-ė) "Hmmm....": "Aš tik vieną pavyzdį duosiu, kaip tvarkomąsi užsienyje. Vokietijoje mano brolis pirko didelį tvenkinį su trimis hektarais žemės, vidury labai gražių miškų , prie jo jau buvo pastatai, kuriuos dar reikėjo renovuoti.Tačiau tiek Vokietijoje, tiek Amerikoje ar kitur yra kitaip suprantama nuosavybė. Tu negali VIENAS NUSIPIRKTI EŽERO TIK SAU, ar Palangos paplūdimio...Taigi, brolio pirkinys buvo su sąlyga - pastatus naudoti kaip restoraną ir motelį, prižiūrėti mašinų aikštelę, tvarkyti tvenkinio maudymosi vietas- ir viskas liaudžiai nemokamai....Iš restorano ir motelio pajamų gaunamas pelnas, kurio dalį dar reikia skirti valytojai išlaikyti, kuri valo paplūdimius, kiemą, takus, pjauna žolę. Pasiskūstų kas, kad nesvaru, ar nepatogu , tai reikėtų baudas mokėti.O jei norėtum apsitverti viską spygliuota tvora, tai tokia bauda ateitų už rekreacinės zonos sunaikinimą, ar tiesiog priverstinis pardavimas ( zwangsversteigerung)...Taip kad ir Lietuvoje nepatariu statyti , kur pakliuvo, pasinaudojant tvarkos nebuvimu, nes kada nors būsit išvaryti , ar nugriauti..."

O komentatorius (-ė) "Bastet" pastebi: "Labiausiai piktinasi tie, kurie nori toj Nemuno pakrantej pasistatyt savo namą ir aptverti spygliuota tvora - nėra ko čia visiems valkiotis, mano namai - mano tvirtovė. Sunaikinkim paskutines vaikų stovyklas - turtingųjų vaikai vis tiek Lietuvoj nesiilsi, o visiems kitiems nieko nereikia. Po velnių, ar nors vienas rėkiantis prieš aplinkosauginius reikalavimus, gali padatyti ką nors NESĄVANAUDIŠKAI? Va, nusipirkit vaikų stovyklą ir neapstatykit mažaaukščiais namais, o įrengit gerą vaikų stovyklą, į kurią norėtųsi važiuoti. Bet ne, kažkodėl visi labai rūpinasi asmeniniu interesu, bet net šiknos nepajudins dėl viešo intereso. Taip, pakrantės apžėlę, bet ten juk gyvenat... Pasiimkit dalgį ir nušienaukit! O tokiem komentatoriams kaip 10, 9, 8 , taip ir norisi pasiūlyti tuo užsiimti: va, jums leistų pasistatyti namą nemuno apsauginiam ruože, tai ką pirmausiai padarytųmėte? Kanalizaciją į nemuną nuvestumėt ir dar spygliuota tvora pakrantę atitvertumet, kad tik niekas neįkeltų kojos į teritoriją."

kauno.diena.lt straipsnio Ar Kačerginėje išdygs daugiabučiai? komentatorius (-ė) "sofi" pastebi: "kacergine nebutu Kacergine, jei ten daugiabuciu pristatytu. Tiesiog miskasneatlaikytu gyventoju apkrovos-juk ten ir sunis vedzioja, jaunimas ir sumotociklais pasivazineja. Visko buna. kacergine is tikro saugotinas Lietuvoskampelis. Juk galima ir kitur statyti-ir netoli kelio, ir netoli misko".

komentatorius "Domantas" siūlo: "Nelinkėčiau Kačerginei nei daugiabučių, nei užliejamose pievose statomųmažaaukščių namų. Kačerginės plėtra galima labai nežymi, labai geraipasveriant visus už ir prieš."

komentatorius (-ė) "..." teigia: "Svajojantys apie namus užliejamose pakrantėse žinoma neprisimena arba nematėpotvynių, kai buvo užlieti netgi atokiau stovintys namai, vanduo buvo kone ikipačios centrinės gatvės, žmonės valtimis namo plaukiojo.Kačerginėspakrantės labai apleistos, nelikę ten buvusios sovietmečiu rekreacinėserdvės, kai reguliariai valant vagą būdavo supilama daug smėlio. Į miškątaip pat braunasi statybos...Tikiuosi, valdžia bent kada prieis išvados, kadmažuose miesteliuose reikia drausti daugiaaukštę statybą, kaip yra labaidaug šalių. Todėl mes galime grožėtis jais, savus matydami bjaurojamus. Kaspastatyta sovietmečiu, ką jau bedarysi, testovi.Informuoti apie netinkamą komentarą[...]jau kas kas, o daugiabučiai darko mažus miestelius, nesąmonė kažkokia.sovietmečio liekanos. "

Radikalia nuomone išsiskiria komentatorius (-ė) Nuomone: "Nejaugi nera priemoniu budulynu invazijai sustabdyti? Uztenka jau nuo Kauno irRngaudu kasmet po puskilometri plintancios dezuciu, vadinamu namu, metastazes.Keliai uzsikimso keliu metu begyje. Aplinkiniai miskai ir tvenkiniai taposavartynais. Dar buvo vilties kad Kacergine galetu buti barjeras. Pasirodonieko nera svento. Laukia tas pats likimas kaip ir Lampedziu, Kleboniskio. Jukdaugumoje atveju naujus namus uzsako, projektuoja, stato ir juose gyvena jausuasfaltejusiu smegenu individai. Fantazijos jiems uztenka tik tam, kad kuogreiciau gamtos lopineli isasfaltuoti, isbetonuoti, iskloti trinkelemis,iskirsti medzius. Jeigu to neuztenka, po kiek laiko pastatoma Maxsima irteritorijos subudulinimas baigtas. Nekilnojamo turto makleriai, jau turitneatitaisomai subjaurota teritorija - miesta, ten ir reiskites, dar yra dauggalimybiu kad ir tualetu po 0,5mln.Lt statymui islikusiuose skveruose. Kodel butina bjauroti viska aplinkui."

Komentarai pateikiami be pataisymų.

Komentarų nėra: