2009 m. vasario 11 d., trečiadienis

VALSTYBINĖS SAUGOMŲ TERITORIJŲ TARNYBOS PRIE APLINKOS MINISTERIJOS direktorės Rūtos Baškytės laiškas Kauno rajono savivaldybės administracijai

Kauno rajono savivaldybės administracijai
2008-11-28 Nr.V3-10.6-2791

DĖL KAUNO RAJONO SAVIVALDYBES BENDROJO PLANO IR KAUNO RAJONO
KAČERGINĖS MIESTELIO BENDROJO PLANO SPRENDINIŲ SVARSTYMO

Į Valstybinę saugomų teritorijų tarnybą prie Aplinkos ministerijos kreipiasi piliečiai, suinteresuoti Kačerginės miestelio ir jo apylinkių ateitimi. Žmonės domisi galimu plėtros poveikiu gamtos ir kultūros paveldo vertybėms. Atkreipiame dėmesį į tai, kad šis miestelis betarpiškai ribojasi su „Natura2000" teritorija. Piliečiai prašo mūsų informacijos apie Kačerginės miestelio bendrąjį planą, apie atliktas SPAV procedūras, tačiau nei koncepcijos, nei šio plano sprendinių nesame nagrinėję.

Manome, kad siekiant išvengti galimų nesusipratimų, Kauno rajono savivaldybės ir Kačerginės miestelio bendrųjų planų sprendinius (aiškinamuosius raštus ir brėžinius) bei su jais susijusią informaciją (tarybos sprendimai, administracijos įsakymai, planavimo sąlygų sąvadai, SPAV dokumentai, suinteresuotos visuomenės pasiūlymai ar jų santrauka, derinančių institucijų pastabos ir pasiūlymai, kt. ) tikslinga patalpinti Kauno rajono savivaldybės tinklalapyje. Suinteresuota visuomenė turi teisę laisvai, nevaržomai gauti informaciją, todėl turėtų būti sudarytos sąlygos visiems norintiems susipažinti su minėtais planavimo dokumentais savivaldybės patalpose.

Direktorė Rūta Baškytė

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Gal dar nepraėjo laikas, per kurį valdininkai privalo atsakyti, bet jei gausite atsakymą, būtų įdomu su juo susipažinti.